Heraangelegd en breder voetpad brengt schoolkinderen veiliger naar school

Op 1 september 2018, over deze onderwerpen: Gezinsbeleid, Jeugd, Mobiliteit & verkeersveiligheid, Onderwijs, Openbare werken

De schoolkinderen van de Aartselaarse Parochiale Kleuterschool en de lagere scholen van Cade zullen bij de start van het nieuwe schooljaar op een veiligere manier hun school kunnen bereiken. Op vraag van de ouderraad van de Parochiale Kleuterschool sloegen het gemeentebestuur van Aartselaar en de Kerkfabriek de handen in elkaar om het voetpad naast het cultureel centrum aanzienlijk te verbreden. Ook het voetpad op de parking zelf, tussen bibliotheek en cultureel centrum, kreeg een grondige facelift!

“Op de vraag van de ouderraad van de Parochiale Kleuterschool gingen we met het gemeentebestuur graag in”, gaat schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA) verder. “We namen contact op met het schoolbestuur en de Kerkfabriek was bereid wat van haar grond ter beschikking te stellen om het voetpad te verbreden. Onze gemeentelijke wegendienst is dan aan de slag gegaan. Naast het bredere voetpad werd ook de afsluiting en de verlichtingspaal naar achter verplaatst. Onze wegendienst heeft meteen ook het voetpad tussen bibliotheek en cultureel centrum heraangelegd. Groene paaltjes zorgen voor een veilige afsluiting met het wegverkeer. Op die manier is ook de nieuwe ingang van de Parochiale Kleuterschool, aan de parking, beter en veiliger toegankelijk.”

“Een veilige schoolomgeving is voor het gemeentebestuur, maar ook de schooldirecties en ouderraad, ontzettend belangrijk”, besluit burgemeester Sophie De Wit (N-VA). “We hebben deze legislatuur onze nek uitgestoken om de schoolomgeving veel veiliger en duidelijker te maken. Uit een enquête van de ouderraad van de kleuterschool blijkt dat veel ouders dat weten te waarderen en de huidige toestand willen behouden. Daar gaan we graag op in. We maken de schoolomgeving nu nog veiliger met deze ingrepen. Elk kind zal bij het nieuwe schooljaar daar de vruchten van kunnen plukken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is