KMO-loket laat ondernemers voortaan ook digitaal lokale belastingen invullen

Op 25 maart 2021, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting, Lokale Economie & Middenstand

De goede samenwerking tussen de splinternieuwe Aartselaarse Ondernemersraad (ORA) en het gemeentebestuur heeft tot een vereenvoudiging geleid voor alle Aartselaarse ondernemers. “Voortaan kunnen de drie gemeentelijke belastingen voor ondernemers eenvoudigweg via de gemeentelijke website worden ingevuld en dient er niet langer administratieve papieren rompslomp te gebeuren”, zegt schepen van Economie Mark Vanhecke (N-VA).

Concreet gaat het om de belasting op reclameborden, belastingen op motoren en drijfkracht en de belasting op ongeadresseerd reclamedrukwerk. Die drie belastingen kunnen voortaan ingevuld worden op https://www.aartselaar.be/gemeentebelastingen-bedrijven.

“Aartselaar is een zeer ondernemingsvriendelijke gemeente. We heffen bijzonder weinig belastingen op ondernemers”, zegt schepen Vanhecke. “Onze bedrijven en winkels genieten hier al mee van de veel lagere belasting op onroerende voorheffing tegenover andere gemeenten. Daarnaast heft Aartselaar bijvoorbeeld geen algemene belasting op bedrijfsruimte, wat je in veel gemeenten wél hebt. We houden het dus beperkt en sober met slechts drie belastingen. Vroeger moesten de ondernemers daar echter jaarlijks een hoop papieren administratie voor invullen. Voortaan kan dat snel en eenvoudig online. Het kadert in onze doelstelling om voor de ondernemers een vlot digitaal KMO-loket uit te bouwen.”

De weg naar dat digitaal KMO-loket is eenvoudig via https://www.aartselaar.be/lokale-economie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is