Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in Aartselaar

Op 20 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Openbare werken

De Vlaamse Regering heeft de investeringsbudgetten voor álle vormen van vervoer opgetrokken tot recordhoogte en dat zal ook voelbaar zijn in Aartselaar. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zeggen Bart Lambrecht (N-VA), schepen van Mobiliteit, en burgemeester Sophie De Wit (N-VA). “N-VA is al lang vragende partij om de A12 te hervormen en de expresweg N171 door te trekken. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer én weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zeggen Bart Lambrecht en Sophie De Wit. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. N-VA Aartselaar heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de A12 en de doortrekking van de N171. We hebben die dossiers ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts”.

De planning van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Aartselaar zit er goed nieuws in:

  • De ombouw van de A12 tot een primaire weg, met verkeersveilige kruispunten. Hiervoor is een vervolgstudie opgestart met een kostprijs van 400.000 euro. De eerste resultaten van die studie zijn alvast veelbelovend. Ook binnen de gemeenten uit de Rupelregio is er een consensus hoe de A12 er in de toekomst moet uitzien. Binnenkort communiceert AWV hier meer over.
  • De doortrekking van de N171 tussen N177 en E19 (grondgebied Rumst en Kontich). De onteigeningen zijn zo goed als afgerond en er worden al enkele huizen gesloopt. In 2019 wordt de omgevingsvergunning ingediend en in 2020 kan de bouw effectief van start gaan.
  • Structureel onderhoud van de A12 op grondgebied Aartselaar, met een kostprijs van 1 miljoen euro.

“Dit is belangrijk voor Aartselaar”, stellen Bart Lambrecht en Sophie De Wit tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. Eindelijk is er concreet perspectief voor de A12 en N171, nadat die dossiers onder vorige ministers van Mobiliteit volledig in het slop zaten. We zijn blij dat Vlaanderen onder impuls van minister Weyts meer gaat werken aan de weg”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is