Nieuwe infoborden gidsen verkeer bij Aartselaarse evenementen

Eind deze zomer verschenen er splinternieuwe infoborden in het Aartselaarse straatbeeld. Op zes locaties, de belangrijkste invalswegen van de gemeente, maken grote oranje infoborden het verkeer duidelijk dat er een evenement is en het centrum onderbroken is. “De omleidingen tijdens evenementen waren in het verleden een knelpunt en willen we op deze manier verbeteren. Bovendien geven we op de borden ook specifieke aandacht voor de bereikbaarheid van onze handelaars”, zeggen schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) en schepen van Lokale Economie Mark Vanhecke (N-VA).

Omleidingen tijdens grote evenementen zoals de jaarmarkt, carnaval, wielerkoers,.. zijn al langer een knelpunt. “Te vaak rijden automobilisten van buiten Aartselaar zich dan vast. Daarom proberen we hen voortaan al op onze belangrijkste invalswegen duidelijk te maken dat er een evenement is. Zo rijden ze niet langer naar het centrum, maar volgen ze sneller de omleiding. De omleidingen tijdens evenementen kregen al bijzondere aandacht in het gemeentelijk mobiliteitsplan dat we vorig jaar ontwikkelden. De politie, technische dienst en verkeerscel werkten intensief met elkaar samen om deze unieke borden te ontwikkelen”, weet schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA).

Bij de borden is er ook aan de lokale middenstand gedacht. “Vroeger was het niet altijd duidelijk of de middenstand bereikbaar was tijdens een evenement. Op de verschillende nadarhekken die de omleidingen aangaven ontbrak soms ook het bord met ‘handelaars bereikbaar’. Daar maken we nu komaf mee. Als onze middenstand bereikbaar is, verschijnt dat prominent mee op de infoborden. Op die manier weet elke klant dat hij nog bij zijn lokale handelaar terecht kan. Als schepen van Middenstand heb ik daar echt op gehamerd”, vult schepen van Lokale Economie en Middenstand Mark Vanhecke (N-VA) aan.

De infoborden met de evenementen worden gehangen boven een bord met het logo van de gemeente. “Wanneer er geen evenementen zijn en er dus geen infobord hangen, wordt iedereen die Aartselaar binnen rijdt verwelkomd in ‘Aangenaam Aartselaar’ door ons gemeentelogo”, besluiten schepenen Bart Lambrecht en Mark Vanhecke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is