N-VA Aartselaar maakt volledige kieslijst bekend

Op 27 juni 2024, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Nadat een ledenvergadering in november burgemeester Sophie De Wit aanduidde als lijsttrekker en nadat de voorbije maanden al talrijke nieuwe kandidaten werden gelanceerd, keurde de ledenvergadering van N-VA Aartselaar nu ook de volledige kieslijst goed waarmee in oktober naar de Aartselaarse kiezer wordt getrokken. “Het is een zeer sterke lijst geworden, waarbij we onze stemmentrekkers van vorige keer hebben verspreid over de ganse lijst, om elke plaats op de lijst meer gewicht te geven.  Zowel ons schepencollege als de nieuwkomers – ook die uit andere partijen overkomen - vind je daarom op diverse plaatsen terug”, zegt een zeer gemotiveerde Sophie De Wit.

Schepencollege gespreid over de lijst

Op de tweede en derde plaats geen verrassingen: net als in 2018 worden die plaatsen ingenomen door schepen Bart Lambrecht en schepen Hilde Heyman. De andere leden van het schepencollege zijn verspreid over de lijst: Mark Vanhecke is lijstduwer, Hans Cops staat op plaats 11 en Eddy Vermoesen op plaats 17.

Liefst 3 vrouwen in de top 4

De top 5 wordt verder ingevuld met gemeenteraadsvoorzitter Anouk Beels op plaats 4 en N-VA-fractieleider Yves Hulin op plaats 5. Dat maakt dat er liefst 3 vrouwen in de top 4 staan op de N-VA-kieslijst.

Gevestigde waarden in het midden en als duwers van de lijst

De andere gemeenteraadsleden vinden we terug in het midden. Paula De Leeuw is op plaats 12 lijstduwer van de eerste kolom, terwijl Mike Schuurmans op plaats 13 lijsttrekker is van de tweede kolom. Het middenblok wordt nog versterkt met gemeenteraadsleden Joris De Bie en Guido D’eer op respectievelijk plaatsen 10 en 14. Schepen Hans Cops staat daar dus tussen op plaats 11.

Onderaan wordt de lijst geduwd door schepen Mark Vanhecke op plaats 23, maar met nieuwkomer en kinesist Kris Vandromme op plaats 22, lokaal N-VA-voorzitter en gemeenteraadslid Bart De Hertogh op plaats 21 en lokaal CD&V-voorzitter Mia Moortgat op plaats 20 staat er nog heel wat extra politiek gewicht klaar om de lijst te duwen. Zoals geweten komt CD&V in Aartselaar niet langer apart op, maar ondersteunt CD&V-voorzitter Mia Moortgat – met de volle steun van haar lokaal bestuur - als onafhankelijke de N-VA-campagne.

Politieke nieuwkomers in de top 10 en in de tweede kolom

Tussen al deze politiek gevestigde waarden staat er heel wat nieuw talent te trappelen. Plaatsen 6 tot en met 9 zijn voorbehouden voor nieuwkomers op de lijst. Plaats 6 gaat naar uittredend jeugdraadvoorzitter Filip Vanheukelom. Op plaats 7 staat Kathy Mommen. Plaats 8 is voor Johan Lyssens en plaats 9 voor Isabelle De Beukelaar.

Ook in de tweede kolom vinden we mensen terug die zich voor het eerst aan de kiezer presenteren: plaats 15 is voor Annie Demedts, plaats 16 voor Chantal Pin Gomez, plaats 18 voor Ria De Mesmaeker en plaats 19 voor Ann Geens. Tussen al dat vrouwelijk geweld staat dus schepen Eddy Vermoesen op plaats 17 zijn mannetje.

Voor het eerst in decennia volledig schepencollege op één lijst: die van de N-VA

“Ik ben bijzonder trots en gemotiveerd om lijsttrekker te mogen zijn van zo’n sterke lijst. Elf van onze huidige dertien fractieleden komen opnieuw op, aangevuld met politiek talent dat de weg naar de N-VA heeft gevonden. Dat zowel Mike Schuurmans en Hans Cops vanuit respectievelijk Vlaams Belang en Groen overstappen en dat Mia Moortgat als CD&V-voorzitter er voor kiest om zich op een N-VA-lijst kandidaat te stellen en niet langer apart met CD&V op te komen in Aartselaar, toont aan dat de N-VA in Aartselaar een sterk beleid voert en mensen vanuit diverse hoeken weet te enthousiasmeren. Met quasi de laagste belastingen van Vlaanderen, een halvering van onze schuld en talrijke goede investeringen – denk aan de bouw van het zwembad en de kleuterschool of de renovatie van talrijke fiets- en voetpaden – hebben we een beleid gevoerd dat de Aartselarenaar van zijn gemeentebestuur verwacht.

Bovendien vullen we onze lijst aan met negen nieuwkomers die zich voor het eerst aan de kiezer presenteren en allemaal een sterke band hebben met onze gemeente en er vol voor willen gaan. Ook zij zijn stuk voor stuk versterkingen met een groot hart voor Aartselaar.

Ten slotte zal voor het eerst in decennia het volledige schepencollege zich op één lijst presenteren: die van de N-VA. We hopen dan ook dat iedereen die tevreden is over het gemeentebeleid en op ervaren en gedegen bestuurders wenst te stemmen, in oktober naar de stembus wil trekken en opnieuw het vertrouwen aan de N-VA wil geven”, besluit Sophie De Wit.

De volledige lijst:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is