Mia Moortgat

Onafhankelijke

Mia Moortgat is voorzitter van CD&V Aartselaar. CD&V komt in Aartselaar echter niet meer op. Mia ondersteunt - met goedkeuring van haar bestuur - als onafhankelijke de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober '24.

Mia is geboren op 5 juni 1952.

Grootgebracht tot haar 10 jaar in de Kapellestraat 14 bij haar grootouders langs moeders kant.

Na drie jaar in de parochiale kleuterschool (nu De Wonderpluim) en daarna naar de gemeentelijke meisjesschool (Cade), is ze op 12 jarige leeftijd vertrokken met haar valieske naar de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie te Sint-Niklaas op internaat bij de nonnekes waar ze Handel studeerde.

Na haar studies is ze beginnen werken "In de poort" tussen de groenten en het fruit bij haar ouders op hetzelfde nr 14 in de Kapellestraat. 

Na een zelfstandige loopbaan van bijna 35 jaar is ze in 2000 in de Aartselaarse politiek gestapt. Vanop plaats 12 was ze rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid voor CD&V .

Na 18 jaar gemeenteraadslid en sindsdien voorzitter van de lokale partij tot op heden, is ze nog niet uitgeteld. 

Hobby's 

Mia is een sportieve en bezige bij.

Jarenlang trok ze samen met de vriendinnen minstens 3 x in de week naar de fitness tot corona kwam.  Dus was het wandelen geblazen samen met haar man en daarna ook de wekelijkse wandeltocht met de vriendinnen kon ze niet laten en kijkt ze nu nog altijd naar uit. 

Tekenen en schilderen was ook 1 van haar passies. In Kontich aan de GASK (Gemeentelijke Academie voor Schone kunsten Kontich) volgende ze een opleiding van 6 jaar.

Ze is ook al 20 jaar verbonden aan kunstencentrum Kaleidoscoop te Mortsel waar ze samen met enkele vrienden een atelier heeft.

Ze is ook sociaal geëngageerd. Zo doet ze al sinds 2008 busbegeleiding in Groenlaar BO ( Reet-Rumst) en hoopt dit nog een paar jaar vol te houden.

Mia is in de lange hete zomer van 1976 getrouwd met Leon.

Samen hebben ze 2 zonen, Tom en Kristof en 3 kleindochters en nog 1 klein patatje op komst, waar enorm wordt naar uitgekeken.

Ten slotte focust Mia zich in de politiek vooral op thema's als senioren, gezondheidszorg en welzijn.