N-VA en sp.a-Groen duiden schepenen aan

Op 7 november 2012

Gezamenlijk persbericht van N-VA Aartselaar en sp.a-Groen Aartselaar

Op de avond van 14 oktober sloten de N-VA (10 zetels) en het kartel sp.a-Groen (2 zetels) een coalitieakkoord in Aartselaar. N-VA-lijsttrekker Sophie De Wit wordt de nieuwe burgemeester, als allereerste vrouw in de Aartselaarse geschiedenis. Daarnaast was reeds bekend dat de N-VA nog 3 schepenen, de OCMW-voorzitter en de gemeenteraadsvoorzitter zou leveren. Het kartel sp.a-Groen levert 2 schepenen. Ondertussen werden namen en bevoegdheden geplakt op het schepencollege.

De N-VA vaardigt Eddy Vermoesen, Mark Vanhecke en Bart Lambrecht af als schepenen.

Eddy Vermoesen (59 jaar) wordt schepen van Financiën, Cultuur en Europese zaken. Vermoesen zal ook instaan voor toerisme, de bibliotheek, het patrimonium, onroerend erfgoed en monumentenzorg. Kortom: cultuur in de zeer brede betekenis van het woord.

Mark Vanhecke (45 jaar) wordt schepen van Lokale Economie en Middenstand, Onderwijs, Jeugd, Wijkraden en Inspraak.

Bart Lambrecht (26 jaar) zal de bevoegdheden Mobiliteit, Openbare Werken, Sport en Communicatie op zich nemen.

Sophie De Wit (39 jaar) zal naast haar vaste taken als burgemeester ook Veiligheid, Burgerlijke Stand, Personeel, Feestelijkheden en de relaties met de kerkfabriek uitvoeren.

Namens het kartel sp.a-Groen worden René Lauwers en Willy Hameau afgevaardigd in het schepencollege.

René Lauwers (61 jaar, Groen) wordt verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening, Leefmilieu, Energie, Duurzaamheid, Landbouw en Ontwikkelingssamenwerking.

Willy Hameau (57 jaar, Sp.a) wordt schepen van Welzijn in de brede betekenis van het woord: Senioren, Gehandicaptenbeleid, Volksgezondheid, Tewerkstelling en Sociaal overleg. Ook Woonbeleid, Markten en Jaarmarkten vallen onder Hameau’s portefeuille.

Als voorzitter van de gemeenteraad wordt Jan Van der Heyden (67 jaar, N-VA) aangeduid.

Sophie De Wit, toekomstig burgemeester, is alvast verheugd over haar nieuwe ploeg: “Het nieuwe schepencollege is een goede mix tussen ervaren politici die al jaren meedraaien in de Aartselaarse gemeenteraad en nieuwe, jonge, beloftevolle politici. De gesprekken tussen de N-VA en het kartel sp.a-Groen verlopen uiterst constructief, een voorbode van een zeer goede samenwerking de komende legislatuur. Tegen begin januari hopen we een uitgebreide en toekomstgerichtige beleidsnota te kunnen voorstellen.”

Enkel op de functie van de nieuwe OCMW-voorzitter moet nog een naam worden geplakt. “Het staat vast dat die functie zal worden ingevuld door een vrouwelijke N-VA’er, die naast de taken van OCMW-voorzitter ook bevoegd zal zijn voor Gezinsbeleid, Kinderopvang, Emancipatie, Integratie en Inburgering. Gezien we hiervoor twee topkandidaten in huis hebben en één daarvan momenteel geniet van een welverdiende reis, hakken we die knoop pas binnenkort door”, aldus De Wit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is