Intergemeentelijk zwembad van Aartselaar, Hemiksem en Niel ontvangt 1,062 miljoen euro voor bovenlokale sportinfrastructuur

Op 20 mei 2019, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting, Nieuwe Sportaccommodatie, Patrimonium, Sport

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft 10 miljoen euro subsidies toegekend aan 18 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters:
“Vlaanderen heeft de voorbije 10 jaar consequent ingezet op de vernieuwing en uitbouw van haar sportinfrastructuur. Dat was ook hoog nodig. Onze sporthallen en zwembaden waren sterk verouderd en er waren grote tekorten. We moesten echt een tandje bijsteken. In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen.” 

Aartselaars burgemeester Sophie De Wit (N-VA) is zeer opgetogen met deze beslissing.
“Investeren in kwalitatieve sportinfrastructuur is voor ons zeer belangrijk. Door hier op in te zetten willen we meer mensen aanzetten om te bewegen en te zwemmen. Dat minister Muyters investeert in ons intergemeentelijk zwembad, kunnen wij alleen maar toejuichen. We hadden stiekem gehoopt op een subsidie van 800.000 euro, dus dit miljoen euro ligt boven onze verwachtingen. De effectieve bouwkost van het zwembad is geraamd op 9,6 miljoen euro. Dankzij dit miljoen euro aan subsidies betalen we met de drie gemeenten nog 8,6 miljoen euro voor de bouw van het zwembad. Dat bedrag ligt in de lijn van wat we oorspronkelijk hadden vooropgesteld. Voor de financiering van het zwembad is deze subsidie dus zeer belangrijk. Een zwembad zetten is niet eenvoudig en goedkoop, zonder de intergemeentelijke samenwerking en de Vlaamse subsidie was ons dit nooit gelukt.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is