Nieuw intergemeentelijk zwembad Aartselaar, Hemiksem en Niel DOK~3 gedoopt

Op 23 november 2021, over deze onderwerpen: Nieuwe Sportaccommodatie, Sport

DOK~3. Dat wordt de naam van het nieuw intergemeentelijk zwembad voor Aartselaar, Hemiksem en Niel, dat begin 2022 de deuren opent.

"Dok" verwijzend verwijst naar "zwemdok", het plaatselijke dialect voor "zwembad". De "3" symboliseert de samenwerking tussen de drie gemeenten (Hemiksem, Niel en Aartselaar) voor de bouw en uitbating van dit zwembad. Het golvend streepje is dan weer een knipoog naar de typische golven van het zwembadwater.

Afgelopen zomer konden de inwoners van Hemiksem, Niel en Aartselaar mee stemmen op hun favoriete naam voor het nieuwe zwembad. Op de shortlist stonden naast "DOK~3" ook "Rupeldruppel", "Hemelaar", "HANIbad" en "Zwaahn" . "Rupeldruppel" bleek de favoriet van het publiek, maar aangezien dat al de naam is van een streekjenever uit de Rupelstreek, kon de naam niet weerhouden worden.  Om verwarring te vermijden, koos de stuurgroep na rijp beraad voor de tweede optie met het meeste stemmen, DOK~3. De inzenders van beide namen mogen een uitnodiging voor de officiële opening van het zwembad verwachten en zullen dan in de bloemetjes gezet worden.

Om de naam kracht bij te zetten, ontwikkelden de partnergemeentes ook een logo met een dolfijn als eyecatcher. Die speelse look verwijst naar het hoofddoel van het zwembad: het aantrekken van gezinnen met kinderen. Het zwembad wordt dan ook een echt familiezwembad.

Bouw in laatste rechte lijn

En er is niet alleen een naam. Ook het nieuwe gebouw op het sportcentrum in de Kleistraat in Aartselaar, ziet er ondertussen uit als een echt zwembad. Zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad zijn ondertussen gevuld. Zo kan het water opwarmen en kunnen de installaties uitvoerig getest worden. De lockers en de individuele kleedkamers zijn geplaatst en de gevel werd geïsoleerd en afgewerkt met hout.

Ook de concessiehouder van de nieuwe cafetaria is  ondertussen gekend. Carine Claes, de concessiehouder van de cafetaria aan het huidige zwembad, gaat de uitdaging aan.

Wie popelt om het nieuwe zwembad te ontdekken zal nog heel even geduld moeten hebben. De opening is voorzien begin 2022.

 

Bart Lambrecht, schepen van sport Aartselaar: “Helaas bleek de eerste keuze uit de publiekspoll reeds in gebruik in de Rupelstreek. Verschillende bewoners wezen ons daar tijdens de poll op. Dat was bij ons niet geweten, want anders hadden we die naam natuurlijk niet weerhouden uit de keuzemogelijkheden. Met DOK~3 hebben we echter een prima tweede keuze: een moderne, goed klinkende naam. Weldra zal de naam en het logo ook aan de buitenkant van het gebouw verschijnen. Het ziet er reeds prachtig uit, de afwerking van het zwembad gebeurt nu in spoedtempo.”

Koen Scholiers, schepen van sport Hemiksem: "Door de investering in het nieuwe intergemeentelijk zwembad maken we schoolzwemmen ook in de komende 30 jaar mogelijk in een nieuwe moderne infrastructuur."

Steven Mattheus, schepen van sport Niel: “Nu we een naam en logo hebben en de bouw stilaan de laatste rechte lijn ingaat, kunnen we echt beginnen aftellen naar de opening van het zwembad begin volgend jaar.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is