Twee nieuwe kandidaten versterken het team van N-VA Aartselaar

Op 27 april 2024, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Met Annie Demedts en Ria De Mesmaeker stelt N-VA Aartselaar opnieuw twee kandidaten voor, ditmaal uit de ondernemerswereld. Beiden hebben al decennia een band met Aartselaar en zijn opgegroeid met een lokale handelszaak.

De drijvende kracht achter bakkerij Coolens

Annie Demedts is 57 jaar en een bekend gezicht in Aartselaar. Annie is in Ronse geboren en woonde lang in Zottegem, maar verhuisde eind jaren ’80 naar Aartselaar. Daar opende ze samen met haar toenmalige man Stefan Coolens bakkerij Coolens op het Laar. Na Stefans overlijden runde ze de bakkerij alleen. Vorig jaar gaf ze de bakkerij over en veranderde die van naam.

Stil zitten is echter niet aan Annie besteed. Ze helpt nog regelmatig in de catering of bij een chocolatier in Puurs. Ondertussen vond Annie de liefde bij Walter De Bie, met wie ze nu verloofd is. Daarnaast geniet Annie van haar jonge kleinkindjes en gaat ze regelmatig fietsen of op reis.

“Politiek heeft altijd gekribbeld, maar met een druk draaiende bakkerij ontbrak daar helaas de tijd voor. Nu wil ik me wel heel graag inzetten voor onze mooie gemeente. Gezien mijn achtergrond wil ik me natuurlijk vooral focussen op de middenstand. Met het aankomende rioleringsproject op het Laar en in de Kapellestraat ligt daar een grote uitdaging volgende legislatuur”, zegt Annie Demedts.

Professioneel bemiddelaar in ondernemingsrecht

Ria De Mesmaeker is ook 57 jaar en woont samen met haar man Johan in de Kleistraat, voordien in de H. Consciencelaan. Ria is bijzonder sportief: ze is lid bij de Aartselaarse wielerclub Ten Dorpe en loopt ook regelmatig marathons. Tot voor kort werkte Ria in de financiële sector, nu studeert ze nog bij om weldra professioneel bemiddelaar in het ondernemings- en sociaal recht te worden.

Tussen al die drukke werkzaamheden door start Ria nu ook met een politiek engagement. “Mijn ouders hebben altijd een grote handelszaak in dierenproducten op de Kontichsesteenweg gehad. Bovendien ging ik als kind met hen regelmatig mee naar activiteiten van de Volksunie in Aartselaar. Zowel het ondernemen, de liefde voor Aartselaar als de politiek heb ik dus van jongs af aan mee gekregen. Vanuit mijn beroepservaring wil ik graag conflicten ontmijnen en naar oplossingen zoeken. Ik wil al mijn positieve energie en bedrijfservaring gebruiken om verder te werken aan ons aangenaam Aartselaar” zegt een gemotiveerde Ria.

Aartselaar, waar ondernemers thuis zijn

Burgemeester en N-VA-lijsttrekker Sophie De Wit is heel blij met de komst van Annie en Ria. “Na de eerdere aankondiging van de overstap van Mike Schuurmans presenteren we dus op korte tijd drie nieuwe kandidaten met ondernemersbloed. Het is belangrijk om bij onze 23 kandidaten mensen te hebben met een verschillende achtergrond en dan mogen ondernemers zeker niet ontbreken! Zij zijn namelijk het kloppend hart van onze Aartselaarse economie. Annie en Ria zijn twee enorme versterkingen voor onze ploeg. Ik ben héél blij dat ze zich voor ons aangenaam Aartselaar willen inzetten door de stap naar de politiek te zetten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is