Isabelle Vrancken

Bestuurslid

Isabelle is van 1990 en woont al sinds haar 2,5 jaar in Aartselaar. Ze woonde tot juli 2017 in de Pierstraat in Aartselaar en verhuisde dan naar het centrum van Aartselaar, waar ze tot op vandaag woont.

Juriste

Isabelle is juriste van opleiding. Als eerste van haar jaar studeerde ze in 2013 met vlag en wimpel af. Zij begon hierna aan een doctoraat in het medisch recht met een privaat gefinancierde beurs. Haar doctoraatsonderzoek betrof de juridische aspecten van experimenten op de mens. Omdat de Europese wetgeving hierrond voor veranderingen staat en deze wetgeving inmiddels 4 jaar vertraging heeft opgelopen, besloot ze haar doctoraat stop te zetten. Voor haar was de kwaliteit en de relevantie van haar werk van belang, en niet de doctorstitel die ze zou verwerven. Omdat ze juridisch onderzoek nog steeds boeiend vindt, is ze toch nog verbonden aan de faculteit Rechten van Universiteit Antwerpen, waarvoor ze presentaties geeft en artikels schrijft.

Daarnaast werkt Isabelle in de sector van de klinische studies. Zij werkt als Regulatory Affairs Associate. Dit houdt in dat zij aanvragen indient bij overheden en ethische comite’s voor het opstarten en het wijzigen van klinische studies waarbij geneesmiddelen worden getest op de mens. Dit doet zij voor België, Nederland en Luxemburg, vanuit het kantoor van PRA Health Sciences in Mechelen.

Verenigingsleven in Aartselaar

Omdat ze in Breendonk op school zat en daar vervolgens ook muziek- en tekenschool volgde, had ze weinig kennis van het Aartselaarse verenigingsleven. Toch heeft ze een jaartje in KLJ Aartselaar gezeten toen ze 10 jaar was, en heeft ze van haar 9 tot haar 17 jaar in KLH De Vrede klarinet gespeeld. Ze plant de draad terug op te pikken bij de Xaverianen, maar voorlopig lijkt dit moeilijk te combineren – de intentie en de passie zijn alleszins wél aanwezig.

Hobby’s

Isabelle is een fervente lezer. Zij leest op een weekje vakantie gemakkelijk 6 boeken uit. Dat je haar geregeld in de bibliotheek zal tegenkomen, hoeft dan ook niet te verbazen. Ze was dan ook heel blij dat zij in de beheerraad van de bibliotheek mocht zetelen.

Naast lezen is reizen één van haar passies. Haar favoriete bestemming is zonder meer Italië. Door haar grote liefde voor dit land heeft ze in avondonderwijs Italiaans gestudeerd, waardoor ze een aardig mondje Italiaans spreekt.

Voor de rest heeft ze een bijzonder groot hart voor dieren. In haar ouderlijke woonst vind je dan ook 2 katten, een Sint-Bernard en 2 bejaarde paardjes terug. Thuis heeft ze een hele lieve kat, de Britse Korthaar Ullysse, die volgens sommigen lichtjes verwend is.

Verliefd, verloofd, getrouwd

Isabelle is getrouwd met Bart Lambrecht, schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Communicatie, Sport en Dierenwelzijn. Ze leerden elkaar kennen binnen het afdelingsbestuur van N-VA Aartselaar en zijn in de zomer van 2019 getrouwd.