Joris De Bie

Jongerenverantwoordelijke

Persoonlijke inleiding

Joris is geboren in 1988 en heeft altijd in Aartselaar gewoond. Eerst in de Leugstraat, nadien in 2017 heeft hij zijn eigen woning gekocht in de Frits Van Den Berghelaan

Joris is de zoon van Walter De Bie en Carine Van Bommel. Zijn vader Walter was meer dan 20 jaar actief in de politiek, waarvan ook 10 jaar schepen van o.a. cultuur. Joris is dus van kindsbeen opgegroeid met de Aartselaarse politiek.

Zijn moeder Carine zullen de inwoners eerder kennen via haar werk. Zij werkt namelijk in het Sociaal Huis (OCMW), waar zij de cafetaria uitbaat. Ook heeft zij enkele jaren de cafetaria van SVA Voetbal als vrijwilliger uitgebaat en is ze lang actief geweest bij oa SVA Tennis.

Zijn grootouders Lena en Louis De Bie-Van Reeth zijn ook gekende mensen in Aartselaar. Zij zijn jarenlang actief geweest op de voetbal van Aartselaar en nadien nog vele jaren in oa LBG, nu gekend als VIEF.

School

Joris heeft ook heel zijn basisschoolcarrière in Aartselaar gevolgd, meer bepaald in De Blokkendoos. Hierna heeft hij vier jaar op het Sint-Jozefinstituut te Kontich Handel gevolgd, nadien heeft hij nog twee jaar Sociaal Technische Wetenschappen gevolgd aan het OLVI te Boom.

Na zijn middelbare school heeft Joris drie jaar avondschool gevolgd in de PIVA om zijn diploma tot kok te behalen.

Werkcarrière

Tijdens zijn opleiding tot kok heeft Joris gewerkt in supermarkt Delhaize te Aartselaar. Op zijn 23e is hij gaan werken voor SIG Air Handling, nu CAIROX; een groothandel gespecialiseerd in HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning). Na twee jaar is hij door kunnen groeien van magazijnier tot branch manager van de vestiging Antwerpen, gelegen aan de Kontichsesteenweg te Aartselaar.

In bijberoep werkt hij nu enkele jaren in de catering en heeft ondertussen zijn zaak ‘MAJO Catering’ opgericht. De catering verzorgt o.a. de feesten van N-VA Aartselaar, maar ook van diverse Aartselaarse verenigingen zoals de VIEF, NEOS, Nationale Strijdersbond, de Gezellige Straat, carnavalvereniging ’t Gevolg en K.K.M. De Xaverianen. Ook met de catering heeft Joris dus een zeer nauwe band met Aartselaar.

Politiek

Joris is in 2015 lid van het N-VA bestuur van Aartselaar geworden. Bij zijn toetreding tot de N-VA kreeg hij het respect en de waardering die voor hem de doorslag gaven om zich dan ook voor 100% in te zetten voor N-VA en Aartselaar.