Joris De Bie

Jongerenverantwoordelijke

Persoonlijke inleiding

Joris is 29 jaar en heeft altijd in de Leugstraat 239 gewoond. Onlangs heeft hij samen met zijn vriendin Marieke een huis gekocht in de Frits Van den Berghelaan 185 waar hij binnen enkele maanden naartoe zal verhuizen. Op 3 augustus zal hij trouwens trots op ‘Tram 3’ stappen.

Joris is de zoon van Walter De Bie en Carine Van Bommel. Zijn vader Walter is al 24 jaar actief in de politiek, waarin hij ook 10 jaar schepen van o.a. cultuur is
geweest. Momenteel zit hij nog in de gemeenteraad. Joris is dus van kindsbeen opgegroeid met de Aartselaarse politiek. Zijn moeder Carine zal iedereen wel kennen via haar werk. Zij werkt namelijk in het Sociaal Huis (OCMW), waar zij de cafetaria uitbaat.

Zijn grootouders Lena en Louis De Bie-Van Reeth zijn ook alom gekende mensen in Aartselaar. De ‘vava’ gaat nog alle weken kaarten en de ‘moemoe’ is met haar 82 jaar nog heel actief als vrijwilligster voor diverse Aartselaarse verenigingen.

School

Joris heeft ook heel zijn basisschoolcarrière in Aartselaar gevolgd, meer bepaald in De Blokkendoos. Hierna heeft hij vier jaar op het Sint-Jozefinstituut te Kontich Handel gevolgd, nadien heeft hij nog twee jaar Sociaal Technische Wetenschappen gevolgd aan het OLVI te Boom.

Na zijn middelbare school heeft Joris drie jaar avondschool gevolgd in de PIVA om zijn diploma tot kok te behalen.

Werkcarrière

Tijdens zijn opleiding tot kok heeft Joris gewerkt in supermarkt Delhaize te Aartselaar. Op zijn 23 e is hij gaan werken voor SIG Air Handling; een groothandel gespecialiseerd in HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning). Na twee jaar is hij door kunnen groeien van magazijnier tot branch manager van de vestiging Antwerpen, gelegen aan de Kontichsesteenweg te Aartselaar.

In bijberoep werkt hij nu enkele jaren in de catering en heeft ondertussen zijn zaak ‘MAJO Catering’ opgericht. De catering verzorgt o.a. de feesten van N-VA Aartselaar, maar ook van diverse Aartselaarse verenigingen zoals de VIEF, NEOS, Nationale Strijdersbond, de gezellige straat, carnavalvereniging ’t Gevolg en k.k.m. De Xaverianen. Ook met de catering heeft Joris dus een zeer nauwe band met Aartselaar.

Politiek

Joris is in 2015 lid van het N-VA bestuur van Aartselaar geworden en heeft onlangs mee de N-VA jongeren opgestart, waar hij ook voorzitter van is. Bij zijn toetreding tot de N-VA kreeg hij het respect en de waardering die voor hem de doorslag gaven om zich dan ook voor 100% in te zetten voor N-VA
Aartselaar.

En als hij van u – en enkel u kunt hierover beslissen – de kans krijgt, dan zal hij zich de komende
zes jaar ook voor de gemeente Aartselaar en haar inwoners voor 100% inzetten.

Recente verhuis

Joris woont sinds zeer kort in de F. Van den Berghelaan 185 met zijn vriendin Marieke.