Joris De Bie

Gemeenteraadslid

Over Joris

Joris is geboren in 1988 en heeft altijd in Aartselaar gewoond. Eerst in de Leugstraat. Daarna in de Nieuwstraat en de Adriaan Sanderslei.

Sinds 2017 heeft Joris zijn eigen woning gekocht in de Frits Van Den Berghelaan.

Joris is de zoon van Walter De Bie en Carine Van Bommel. Zijn vader Walter was meer dan 20 jaar actief in de politiek, waarvan ook 10 jaar schepen van o.a. cultuur. Joris is dus van kindsbeen opgegroeid met de Aartselaarse politiek.

Zijn actieve jeugd heeft hij doorgemaakt in Aartselaar zelf. Dit bij onder andere SVA voetbal en tennis

Joris heeft ook heel zijn basisschoolcarrière in Aartselaar gevolgd, meer bepaald in De Blokkendoos. Hierna heeft hij vier jaar op het Sint-Jozefinstituut te Kontich Handel gevolgd, nadien heeft hij nog twee jaar Sociaal Technische Wetenschappen gevolgd aan het OLVI te Boom.

Na zijn middelbare school heeft Joris drie jaar avondschool gevolgd in de PIVA om zijn diploma tot kok te behalen.

Tijdens zijn opleiding tot kok heeft Joris gewerkt in supermarkt Delhaize te Aartselaar. Op zijn 23e is hij gaan werken voor SIG Air Handling, nu CAIROX; een groothandel gespecialiseerd in HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning). Na twee jaar is hij door kunnen groeien van magazijnier tot Branch manager van de vestiging Antwerpen, gelegen aan de Kontichsesteenweg te Aartselaar.

In bijberoep werkt hij sinds 2016 in de catering en heeft hij zijn zaak ‘MAJO Catering’ opgericht. Deze catering verzorgt o.a. de feesten van N-VA Aartselaar, maar ook van diverse Aartselaarse verenigingen zoals K.K.M. De Xaverianen, BBC Aartselaar, De gezellige straat, Toto ‘Derby …

Ook met zijn hoofdberoep en catering heeft Joris dus een zeer nauwe band met Aartselaar.

Privé - Familie

Joris is sinds 2018 samen met Evi Ruysch en ze kregen in december 2023 een prachtige dochter ‘Millie’ genaamd.

Lokale politiek

Joris is in 2015 lid van het N-VA bestuur van Aartselaar geworden. Bij zijn toetreding tot de N-VA kreeg hij wel het respect en de waardering die voor hem de doorslag gaven om zich dan ook voor 100% in te zetten voor N-VA en Aartselaar.

Hij werd tijdens de verkiezing in 2018 rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad en zetelt ook in enkele commissies, zoals deze van ‘Vrije tijd’ waar hij voorzitter van is.

Hij is ook heel blij om te zien wat voor een sterke groep N-VA Aartselaar heeft en, als het van hemzelf afhangt, wil hier nog lang onderdeel van blijven.