N-VA Aartselaar duidt schepenen, gemeenteraadsvoorzitter en fractieleider aan

Het bestuur van N-VA Aartselaar heeft haar mandaten ingevuld. Eerder raakte al bekend dat N-VA de komende legislatuur zal samenwerken met Groen, waarbij Groen één schepenzetel krijgt. De N-VA levert de burgemeester, vier schepenen en de gemeenteraadsvoorzitter. Sophie De Wit blijft vanzelfsprekend burgemeester. Ook bij de invulling van de andere mandaten wijzigt er weinig.

Zo worden Mark Vanhecke, Bart Lambrecht, Eddy Vermoesen en Hilde Heyman ook aangeduid als schepenen voor de komende legislatuur. Zij verlengen dus allen hun mandaat. Enkel de protocollaire volgorde van de schepenen wijzigt licht: Mark Vanhecke is voortaan 1e schepen, Bart Lambrecht 2e schepen, Eddy Vermoesen 3e schepen en Hilde Heyman 5e schepen. De 4e schepen wordt ingevuld door Groen.

Ook de bevoegdheidspakketten zullen voor alle schepenen vertrouwd aanvoelen:

  • In het pakket van schepen Vanhecke wijzigt niets. Hij blijft bevoegd voor Onderwijs, Jeugd, Economie en Burgerparticipatie.
  • Schepen Lambrecht behoudt Mobiliteit, Openbare Werken, Sport en Communicatie. Hij krijgt er nog de bevoegdheid van Dierenwelzijn bij.
  • Schepen Vermoesen blijft verantwoordelijk voor Cultuur en Erfgoed, Financiën en Patrimonium. Hij krijgt er echter nog ICT en Digitalisering bij, een bevoegdheid die tot nu toe bij Bart Lambrecht zat.
  • Schepen Heyman blijft bevoegd voor Welzijn en Sociaal Beleid en voor Gezinsbeleid en Kinderopvang. Zij krijgt echter met Seniorenbeleid en Woonbeleid nog twee extra taken bovenop. Hilde Heyman zal daarnaast voorzitter zijn van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Burgemeester Sophie De Wit zal buiten haar kernbevoegdheden als burgemeester ook bevoegd zijn voor Personeel, Burgerlijke stand en Ruimtelijke Ordening.

Het N-VA-college start dus met alle vertrouwde gezichten, maar zal daar niet mee eindigen. In het najaar van 2022, wanneer zowel Eddy Vermoesen als Hilde Heyman 70 jaar worden, zal één van hen de fakkel doorgeven aan de jeugd. Die opvolger zal dan nog twee jaar schepen zijn. Wie van de twee schepenen plaats maakt voor één van de gemeenteraadsleden, zal in 2022 worden beslist.

Als gemeenteraadsvoorzitter start ook een bekend gezicht: Jan Van der Heyden. De 73-jarige Van der Heyden zal de eerste drie jaar de raad in goede banen leiden. Daarna geeft Jan de hamer door aan gemeenteraadslid Anouk Beels.

De N-VA-fractie zal vanaf 2019 uit dertien leden bestaan. De taak om dat allemaal in goede banen te leiden als fractieleider is ook de komende legislatuur weggelegd voor Paula De Leeuw.

“Het team van de N-VA zal er ook de komende legislatuur staan in Aartselaar”, zegt N-VA-voorzitter Miel Mertens. “We sturen een team met heel wat ervaring op het voorplan, met mensen die stuk voor stuk een fantastische score hebben behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd denken we ook al aan de toekomst. Het is namelijk belangrijk om tijdig te verjongen. We hebben de luxe dat we binnen onze 13 raadsleden heel wat jonge, getalenteerde en ambitieuze mensen hebben. Daarom zullen we met één andere schepen en een andere gemeenteraadsvoorzitter eindigen dan waarmee we starten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is